Vind jij het ook altijd lastig om een goede zorgverzekering af te sluiten? Veel mensen sluiten een keer een zorgverzekering af en kijken vervolgens nooit meer naar deze verzekering om. Dat hoeft niet verkeerd te zijn, maar je loopt dan wel het risico dat je een zorgverzekering hebt die niet echt bij jouw zorgbehoefte aansluit. Ook is de kans groot dat je veel meer betaalt dan eigenlijk zou hoeven. Het loont daarom sterk de moeite om even voor je zorgverzekering te gaan zitten en te bekijken wat je nou wel en wat je niet nodig hebt. Zo kom je niet alleen tot een pakket waar je mee uit de voeten kunt, maar ook tot een deal waarmee je waarschijnlijk geld kunt besparen. Wij laten je graag zien waar je op moet letten. 

 

Waarom een zorgverzekering afsluiten? 

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering afsluiten. Doordat iedereen een verzekering heeft, delen we de zorgkosten met zijn allen waardoor de zorg toegankelijk blijft voor iedereen, ongeacht wat je inkomen is. De zorgverzekering bestaat uit twee delen: het verplichte basisdeel en de aanvullende opties. Bij de basisverzekering kun je een aantal dingen aanpassen, namelijk het eigen risico dat je wilt nemen en hoe je je premie wilt betalen. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer je eenmaal gebruik gaat maken van de zorg. Heb je je max bereikt, dan neemt je zorgverzekeraar de kosten van je over. Hoe hoger je je eigen risico instelt, hoe lager je maandpremie wordt. Zorg er echter wel voor dat je genoeg geld achter de hand hebt om een hoger eigen risico te betalen. Wil je op een andere manier besparen? Dan kun je je premie niet maandelijks, maar in een keer betalen. Dat levert doorgaans een leuke korting op. 

 

Welke aanvulling heb jij nodig? 

Wanneer je een verzekering gaat afsluiten, moet je ook even kijken naar welke aanvullingen je zou willen toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld een zorgverzekering met tandarts afsluiten. Met deze aanvulling draai jijzelf niet op voor de kosten die je moet maken wanneer je naar de tandarts gaat. Dat is de kracht van een verzekering: je kunt goede zorg krijgen zonder dat jij voor alle kosten opdraait. Daardoor hoef je nooit te bezuinigen op je gezondheid. Heb jij daarom vaak iets bij de tandarts, neem dan zeker deze aanvulling. Bekijk de overige aanvullende verzekeringen ook even. Er zijn vele opties mogelijk en daar kun je veel voordeel van hebben. 

 

Stap online over

Als je op zoek gaat naar een goede zorgverzekering, hoef je niet zelf op alle sites van alle zorgverzekeraars te gaan kijken. Je kunt online eenvoudig vergelijken welke aanbieder de beste deal voor jou beschikbaar heeft. Het enige wat jij hoeft te doen, is je gegevens even invullen en vervolgens krijg je te zien wat voor jou de beste zorgverzekering is. Overstappen is een kwestie van doorklikken, de site regelt vervolgens alles met je oude en je nieuwe zorgverzekeraar.