PECTUS POLI - SPESWEB_X5

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

CONTACT

Zuyderland Medisch Centrum
Henri Dunantstraat 5
Heerlen

Poli-afspraak maken:
chirurgie
:
045 57 66 550
E. de Loos, thoraxchirurg
J.Siebenga, thoraxchirurg
cardiologie:
045 57 66 130
J.Kragten, cardioloog
kindergeneeskunde:
045 57 67 236
J.Busari, kinderarts

Kinderarts en chirurg vormen een team bij de diagnostiek en behandeling van kinderen met een trechterborst.  Met vaste regelmaat wordt op een dag de " Pectuscaroussel " georganiseerd, waarbij een aantal kinderen gezien worden door kinderarts en de chirurg en alle gewenste onderzoek ondergaan. De artsen bespreken op het einde van de dag de resultaten én vermelden zelfs, mocht er sprake zij van een operatie, de datum van de geplande ingreep.

Inmiddels is er ook sprake van mogelijke SPES poli. Dit houdt in dat ook oudere patienten op een dagdeel alle onderzoeken ondergaan en gezien worden door chirurg en cardioloog.
Elke eerste dinsdag van de maand bespreken kinderarts, chirurg, cardioloog en radioloog de patiënten in het PECTUSTEAM.


Onderzoek en behandeling bij pectus excavatum
Het streven is om het eerste onderzoek in één dag af te werken, met name bij mensen die uit een andere regio komen.
Als u zich aanmeldt bij een van de poliklinieken is het verstandig om duidelijk te vermelden dat u komt i.v.m. een "pectus" en dat u graag alle onderzoek op één dag wil laten plannen.

1.  senioren en oudere volwassenen
, 40+  worden voor de standaard diagnostiek meestal eerst verwezen naar de cardioloog. Nadat het standaard onderzoeksprotocol is afgerond worden ze, als er mogelijk een indicatie is voor operatieve correctie, aan de chirurg voorgesteld.   Indien er een medische  indicatie is wordt een RAVITCH-ingreep geadviseerd.
2.  jonge volwassenen, 18-40 jaar  volgen dezelfde procedure als de oudere volwassenen. Indien er een medische of cosmetische indicatie is wordt een NUSS-ingreep voorgesteld.
3.  jeugdige patiënten, 14-17 jaar  worden eerst door kinderarts en chirurg gezien in de zogenaamde "Pectuscaroussel", een uniek geïntegreerd programma op de kinderafdeling, waarin onderzoek en diagnose binnen één werkdag worden afgewerkt.
Als er een medische of cosmetische indicatie is wordt een NUSS-ingreep voorgesteld.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu