HEERLEN - SPESWEB_2019_Februari

Ga naar de inhoud

Zuyderland Medisch Centrum
Henri Dunantstraat 5
Heerlen

Poli-afspraak maken:
chirurgie
:
045 57 66 550
E. de Loos, thoraxchirurg
cardiologie:
045 57 66 130
T.Lenderink, cardioloog
kindergeneeskunde:
045 57 67 236
J.Busari, kinderarts


 
Onderzoek en behandeling bij pectus excavatum
 
Het streven is om het eerste onderzoek in één dag af te werken, met name bij mensen die uit een andere regio komen.
Als u zich aanmeldt bij een van de poliklinieken is het verstandig om duidelijk te vermelden dat u komt i.v.m. een "pectus" en dat u graag alle onderzoek op één dag wil laten plannen.
1.  Senioren en oudere volwassenen, 40+ worden voor de standaard diagnostiek meestal eerst verwezen naar de cardioloog. Nadat het standaard onderzoeksprotocol is afgerond worden ze, als er mogelijk een indicatie is voor operatieve correctie, aan de chirurg voorgesteld. Indien er een medische indicatie is wordt meestal een RAVlTCH-ingreep geadviseerd.
2.  Jonge volwassenen, 18-40 jaar volgen dezelfde procedure als de oudere volwassenen. Indien er een medische of cosmetische indicatie is wordt meestal een NUSS-ingreep voorgesteld.
3.  Jeugdige patiënten, 14-17 jaar worden eerst door kinderarts en chirurg gezien in de zogenaamde "Pectuscaroussel", een uniek geïntegreerd programma op de kinderafdeling, waarin onderzoek en diagnose binnen één werkdag worden afgewerkt. Indien er een medische of cosmetische indicatie is wordt een NUSS-Ingreep voorgesteld.     
Terug naar de inhoud